Bekijk het origineel

Winstgroei bij Bank en Assurantie Associatie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Winstgroei bij Bank en Assurantie Associatie

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — De nettowinst van de Bank en Assurantie Associatie N.V. bedroeg in 1970 ƒ 15,0 min. tegen ƒ 12,8 min. in 1969, of per aandeel van ƒ .50 ƒ 11,98 tegen ƒ 10,22. Zoals bekend wordt voorgesteld een van ƒ 6,- tot ƒ 6,40 verhoogd dividend per aandeel uit te keren. Op de aandelen a, die eerst over 1973 volledig divldendgerechtige zullen zfln, zal ƒ 0,90 (v.j. ƒ 0,50) worden uitgekeerd, aldus het jaarverslag.

Het resultaat van bank Mees en Hope, vertoont een stijging van ongeveer 4 pet. De directie van de BAA vindt dit onder de gegeven omstandigheden (looninflatie en de margeverkrapping in de rentesfeer in het eerste halfjaar) bevredigend. De nettowinst steeg van ƒ 11,9 min. tot ƒ 12,3 min. Het balanstotaal nam met ruim 21 pet. toe van ƒ 2258,0 min tot ƒ 2736,4 min. De toevertrouwde middelen beliepen ƒ 2523,5 min. (vj ƒ 2078,5 min.). Het aantal personeelsleden steeg van 2106 tot 2136.

De directie van de bank zegt in haar jaarverslag dat de ontwikkelingen sinds 196,8 (het jaar waarin de houdstermaatschappij BAA haar eerste verslag uitbracht) haar gesterkt hebben in de overtuiging, dat Mees en Hope haar bedrijf niet moet uitbouwen tot een bank met een net van bijkantoren.

VERWORVENHEDEN

Zij -meent dat „de historische verworvenheden" van de bank-specialisten zoals- industriefinanciering, goederenfinanciering en het effecten- en emissiebedrijf het meest tot hun recht komen bij een bedrijfsomvang van middelbare grootte.

Grote aandacht is in 1970 geschonken aan de uitbouw van de internationale positie van de bank. In het licht van haar van oudsher internationale karakter juicht Mees en Hope de versnelde internationalisering van het bankwezen toe, al ziet zij zeer wel het gevaar, dat de- haast explosieve groepsvorming tot ongewenste belangen tegenstellingen kan leiden. De ontwikkeling van de verzekeringsbedrijven die de assurantie beheermaatschappij vormen, is in 1970 bevredigend geweest. Dit geldt zowel ten aanzien van de uitkomsten als de groei van de zaken bij de diverse werkmaatschappijen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 april 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Winstgroei bij Bank en Assurantie Associatie

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 april 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken