Bekijk het origineel

ROTTERDAMSE GRAANMARKT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

ROTTERDAMSE GRAANMARKT

(Overzichte firma A. Makkreel)

3 minuten leestijd

Op de Rotterdamse graanmarkt bleef de premie op spoedig gewachte Noordamerikaanse maïs gehandhaafd. Aandieningen op september-levering komen nog niet los en zo waren veel mengvoederfabrikanten vorige week nog gedwongen lossende maïs te kopen. Deze week zullen de premies grotendeels wel verdwijnen. Op oktober-levering werd zeer goedkoop gehandeld in maalmaïs. Op deze maand kon zowat een gulden onder drempelprijs gehandeld worden. Ook stomende Laplata maïs lag wat billijker in de markt, terwijl ook hier op oktober lagere offertes doorkwamen. In Franse rnaïs begint eveneens wat meer aanbod te komen; op september-levering franco per auto gebeurden reeds enkele zaken.

Loco Canada gerst of Noordamerikaanse is er niet veel meer op enkele kleine posten in het binnenland na. Overigens is de handel op Hollandse gerst aangewezen. Grainsorghum neemt nagenoeg geen plaats meer in op de ranglij.st der voedergranen. De handel in dit artikel is bijna tot stilstand gekomen. Slechts uit een aangekomen boot op Amsterdam werd voor speciale doeleinden soms wat aangekocht. Gedenatureerde tarwe noteerde onveranderd. In haver beperkten de omzetten zich tot ioco Zweedse, welke tot niet ongeschikte prijzen werd afgedaan. Canada-haver werd ongewijzigd aangehouden. 

VEEKOEKEN

De iets betere tendens welke zich vorige week op de veekoekenmarkt leek te handhaven is wel weer geheel teniet gedaan. De staking in Chicago had nagenoeg geen invloed meer op de prijzen van glutenpellets en een gewachte boot kon men dan ook weer lager kopen. Van Hollandse fabrikaten is eveneens voor loco tot concurrerende prijs te koop, maar de vraag bleef beslist onder de maat. Op aflading werden de noteringen opnieuw aangepast en kocht men eveneens wat lager. De koersen van Noord-Amerika voor soya gaven evenmin hoop op enig herstel en van Hollandse fabrikaten was voldoende tot zeer reële prijzen te koop. Toen de fabrieken op afname van oude contracten begonnen aan te dringen, moest er opnieuw water in de wijn worden gedaan. Van USA soya uit een boot en op aflading werden de noteringen dagelijks gecorrigeerd en kon men eveneens voor interessante prijzen slagen.

Hollandse lijnschilfers waren tot lage prijzen geoffreerd, terwijl ook Zuidamerikaanse schilfers en meelpellets lager afkwamen. Bepaald zeer flauw blijft Canada-lijnzaad, waarvan tot ongekende prijzen momenteel op alle posities te koop is. Cocos kwam weer in reactie. Van Hollandse fabrikaten is tot lage prijzen te koop, terwijl van Indonesische kwaliteiten op aflading de noteringen aangepast werden. Zonneschrootpellets waren wat vaster; doch de omzetten van dit produkt in het binnenland zijn de laatste tijd sterk teruggelopen. Raapschroot blijft voor bijzonder interessante prijzen geoffreerd.

Aanbiedingen van maïsvoermeel doen het prijsverloop hier wel raden. Hominyshop op aflading was belangrijk lager te koop tot vorige week en hier zijn dan ook wel enkele zaken te melden. Plata grintpellets lagen zwakker in de markt, wat weer zijn terugslag gaf op de Hollandse molenafvallen. Tapioca bracht uit een gekomen boten nog een premie op, doch op -wintertermijn was tapioca niet vaster. Aangekomen China sweet potatoe slices werden voor zeer geschikte prijzen afgedaan. Lucerne blijft een moeilijk artikel met slechte prijzen. Moet men verkopen, dan gaat dit zeer moeizaam.

Nu het vee nog buiten loopt en er nagenoeg niets meer groeit, wordt er wel wat pulp bijgevoerd. In loco pulp en brokjes ging er dan ook wel wat om. Er was echter nog voldoende te koop, zodat de prijzen weinig verandering te zien gaven. Ook blijft import pulpbrok tot concurrerende prijzen aangeboden. De opbrengst van de bieten per hectare lijkt momenteel iets tegen te vallen. Dit kan zich echter nog ruimschots herstellen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 21 september 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

ROTTERDAMSE GRAANMARKT

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 21 september 1971

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken