Bekijk het origineel

Werkzaamheden aan de Willemsbrug

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Werkzaamheden aan de Willemsbrug

3 minuten leestijd

Ingaande vandaag na het spitsuur zullen degenen, die gewend zijn gebruik te maken van de Willemsbrug voor een periode van ca. twee maanden rekening moeten houden met de omstandigheid dat zij slechts de beschikking hebben over twee smalle rijstroken in plaats van drie.

Bij een tijdens de laatste weken gehouden inspectie is namelijk gebleken, dat de brug dringend aan reparatie toe is. Bij de uitvoering van deze werkzaamheden moeten segmenten uit het brugdek worden gesneden om onderliggende delen te kunnen repareren. Begonnen wordt met de rechter rijstrook in de richting zuid - noord. Dit betekent, dat het rijverkeer gedurende het ochtendspitsuur in de richting zuid noord en tijdens de avondspits in de richting noord - zuid slechts over één rijstrook in plaats van de gebruikelijke twee kan beschikken. Des nachts is slechts één rijstrook voor beide richtingen beschikbaar, waarop het verkeer door verkeerslichten zal worden geregeld. Ongetwijfeld zullen deze maatregelen vertraging met zich meebrengen. Omdat stagnatie op de twee toegangswegen naar de brug, de Blaak en de Groenendaal, .consequenties heeft voor het verkeer in het- gehele stadscentrum, moet dit zoveel mogelijk worden voorkomen.

Men hoopt dit te bereiken door de oprit via de Boompjes geheel af te sluiten, waardoor invoegen aldaar onmogelijk wordt. • ,

In de wijde omgeving van de brug zowel op de zuidelijke als de noordelijke Maasoever, wordt het verkeer door middel van duidelijke borden op de situatie gewezen, zodat tijdig een alternatieve route via de Maastunnel of de Van Brienenoordbrug kan worden gekozen.

Op de randweg Eindhoven dient het verkeer in de richtingen Den Bosch en Nijmegen en het verkeer in de richting Helmond, rekening te houden met filevorming en vertraging in de omgeving van de spoorwegovergang Tongelre. In verband met de bouw van viaducten wordt het verkeer in beide richtingen voor een periode van ongeveer 2 1/2 jaar omgeleid langs een door borden aangiegeven route. NIJMEGEN-DEN BOSCH

In verband met reconstructiewerkzaamheden aam. de brug over de Maas te Grave, welke werkzaamheden maandag 1 november '71 aanvingen en o^ngeveer zeven maanden duren, wordt het verkeer in de richting Den Bosch over het fietspad van de brug geleid. Dit geldt echter alleen voor voertuigen met een maximale asdruk van 1,5 ton en niet breder dan 1.80 m. Zwaardere of bredere voertuigen dienen gebruik te maken van de bruggen over de Maas te Gennep of Venlo. In de richting Nijmegen worden op de brug slechts voertuigen toegelaten met een maximum breedte van 2,50 m. Op de grote doorgaande route wordt geadviseerd gebruik te maken van de route via Utrecht of Kesteren, Zaltbommel en Den Bosch. Wel moet rekening worden gehouden met vertraging in de spitsuren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 februari 1972

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Werkzaamheden aan de Willemsbrug

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 februari 1972

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken