Bekijk het origineel

Romeinse tuin op Floriade

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Romeinse tuin op Floriade

2 minuten leestijd

Op de Floriade in Amsterdam is in de afdeling van e Europese hoofdsteden door de Directie van de Beplantingen van de Stad Rome onder leiding van en naar ontwerp van de directeur van deze dienst Prof. Antonio Carraro een Romeinse tuin aangelegd.

Deze tuin, die al van verre zichtbaar is door de zes meter hoge witte zuilen is een natuurgetrouwe reproductie van het tyi>e tuin dat in het oude Rome gebruikelijk was.

Op deze zestien zuilen rust een houten pergola waarlangs klimrozen worden geleid, het plaveisel bestaat uit Romeinse tegels in een decoratief patroon aangebracht. Midden in de tuin is een marmeren bassin van het model dat eeuwenlang in Rome gebruikt is om het regenwater van de daken op te vangen.

De beplanting van de tuin bestaan uit een buxushaag en een Pinus Pinsapo den uit het Middellandse zee gebied, de nationale boom van Italië, terwijl tussen de bijna bloeiende Oleanders Acabthus Mollis is aangeplant, de plant waarvan de bladeren in de Romeinse architectuur eeuwen als motief voor Dorische zuilen hebben gediend.

Al deze planten — zo vertelde ons de ontwerper van de tuin — zijn karakteristiek voor de Romeinse tuinen en het Italiaanse klimaat. „En op een andere keer nam u een

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 mei 1972

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Romeinse tuin op Floriade

Bekijk de hele uitgave van maandag 29 mei 1972

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken