Bekijk het origineel

Benoemingen TH - Kampen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Benoemingen TH - Kampen

2 minuten leestijd

Aan de Theologische Hogeschool der Gereformeerde Kerken te Kampen (Oudestraat) zijn tijdens de jongste zitting van de synode in november de volgende benoemingen gedaan:

Prof. dr. G. P. Hartvelt is ontheven van zijn leeropdracht voor het onderwijs in de oudere kerkgeschiedenis tot de Reformatie. Hij is nu naast het onderwijs in de symboliek belast met onderwijs op het terrein van de dogmatiek en de dogmageschiedenis.
Dr. O. Jager te Hilversum is benoemd tot wetenschappelijk (hoofd)-medewerker in het vakgebied van de ethiek en de evangelistiek (hoofd vakgebied: prof. dr. G. Th. Rothuizen) met het accent op de evangelistiek. Dr. Jager promoveerde in 1962 op het onderwerp: Het eeuwige leven, met name in verband met de verhouding van tijd en eeuwigheid. Hij publiceerde op het gebied van de dogmatiek (Uw wil geschiede) en de homiletiek (Eigentijdse verkondiging). Vele studies van zijn hand bewegen zich in het grensgebied van kerk en wereld, geloof en ongeloof. Dr. Jager is momenteel staflid bij de afdeling gesproken woord van de NCRV en deskundig op het terrein van de massamedia.
Drs. H. Reenders te Kupang (Timor, Indonesia) is benoemd tot wetenschappelijk medewerker in de vakgroep kerkgeschiedenis (hoofd vakgroep: prof. dr. J. Plomp). Drs. Reenders is sinds 1968 in dienst van de zending en thans verbonden aan de Akademia Theologia te Kupang. Hij studeerde aan de THHK. Bij aanvaarding door drs. Reenders zal zijn benoeming ingaan per 1 januari 1974 a.s.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 december 1972

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Benoemingen TH - Kampen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 december 1972

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken