Bekijk het origineel

Dure rozijnen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dure rozijnen

1 minuut leestijd

Het valt te verwachten, dat de Nederlandse consument binnenkort 25 è 30 cent meer voor zijn krentenbrood zal moeten betalen. Deze mening wordt uitgesproken door de heer D. J. Mussert, directeur van de Algemene banketbakkerscoöperatie en Beko Nederland, waartoe een 1200-tal bakkers behoren. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat de Turkse rozijnenverbouwers massaal contractbreuk plegen. Deze ei sen namelijk een tweemaal zo hoge prijs voor hun rozijnen als dit voorjaar met hen was overeengekomen. De lieer Mussert beschuldigt de Turken ervan misbruik te maken van de huidige si tuatie waarin sprake is van een rozijnentekort nu, na het afsluiten van de contracten in april en mei jl. de oogsten in vele rozijnproducerende landen la ger, soms veel lager, zijn uitgevallen dan verwacht werd. Mede hierdoor komt het dan de Nederlandse banket' bakkers in plaats van een gulden voor een kilo rozijnen te betalen, thans daarvoor zo'n ƒ 2,20 moeten neertellen hetgeen de heer Mussert zich met verontwaardiging doet afvragen waar we straks aan toe zijn als de hazelnootboeren of de Italiaanse amandelkwekers hun internationale contracten ook al niet meer nakomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 december 1972

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Dure rozijnen

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 december 1972

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken