Bekijk het origineel

Terroristen naar de VN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Terroristen naar de VN

Officieel bezoek

1 minuut leestijd

NEW YORK, Donderdag — De Verenigde Naties hebben de leiders van negen Afrikaanse bevrijdingsbewegingen uitgenodigd voor de conferentie waarop zij uiteen kunnen zetten hoe de wereld hun strijd zou kunnen steunen. De bijeenkomst heeft de naam „internationale conferentie van deskundigen voor steun aan slachtoffers van kolonialisme en apartheid in Zuid-Afrika" gekregen. Zij zal van 9 tot 14 april in Oslo plaatsvinden.

De algemene vergadering der Verenigde Naties heeft in een op 2 november vorig jaar aangenomen resolutie secretaris-generaal Waldheim gevraagd een dergelijke conferentie in samenwerking met de organisatie voor Afrikaanse eenheid te organiseren. Het idee is van deze organisatie afkomstig.

Behalve de leiders van de negen bevrijdingsbewegingen die door de OAE worden erkend zijn vertegenwoordigers uitgenodigd van leden van de veiligheidsraad, de VN-commissie voor dekolonisatie, de VN-commissie inzake apartheid, de VN-raad voor Namibië (Zuidwestafrika) en de Afrikaanse bevrijdingscommissie van de OAE.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 januari 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Terroristen naar de VN

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 januari 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken