Bekijk het origineel

Bezwaren tegen inrichting gymnastiekzaal Harskamp

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bezwaren tegen inrichting gymnastiekzaal Harskamp

Gemeenteraad Ede ontevreden

3 minuten leestijd

EDE — Tegensputterend nam gisteravond de gemeenteraad het voorstel van b en w aan om alsnog goedkeuring te geven aan de inrichting van de gymnastiekzaal in Harskamp. De raad werd voor een voldongen feit geplaatst, omdat de inrichting van de gymnastiekzaal al eerder was gebeurd. Ten einde de zaal tijdig in gebruik te nemen werd de inventaris voor een bedrag van ruim 40.000 gulden alvast door het stichtingsbestuur aangeschaft en geplaatst.

De heer Runeker (pvdA) was niet tegen het voorstel maar had ernstige bezwaren tegen de manier waarop het tot stand gekomen is. De procedure is fout, we worden hier als raad voor een voldongen feit geplaatst. Ook de heer Koster (VVD) en de heer Soetendaal (SGP) hadden geen vrede met de manier waarop dit ook door B. en W. gespeeld werd. De raad is helemaal genegeerd en het is onelegant zoals hier gehandeld wordt. Ze vroegen zich af wie de verantwoordelijke instantie zou zijn als de raad weigerde het krediet te verschaffen. Bovendien had de heer Soetendaal principiële bezwaren tegen het gebruik van de gymnastiekzaal, omdat deze op zondag ook gebruikt mag worden en ze open staat voor allerlei sportverenigingen. Door interne moeilijkheden in het stichtingsbestuur was het niet mogelijk om eerder met dit voorstel bij de raad te komen en zou al die tijd deze mooier gymnastiekzaal hebben leeggestaan, aldus de wethouder van onderwijs, sport en jeugdzaken de heer R. Post. Als de raad het krediet niet verleent kan alles nog terug, er is nog niets betaald. Men is in goed vertrouwen al in gaan richten, zodat de scholen ^r al veel en dankbaar gebruik van hebben kunnen maken. Tenslotte nam de raad met de stemmen van de SGP-fractie, de Boerenpartij, die eveneens fel protesteerde tegen de hele gang van zaken, en de heer Koster (VVD) tegen, het voorstel van B. en W. aan om alsnog financiële goedkeuring voor de inrichting van de gymnastiekzaal in Harskamp te geven.

DOORSTROMING

Teneinde te komen tot een zo goed mogelijke doorstroming van huurders van goedkope woningen naar duurdere, besloot de raad de verordening Geldelijke steun bewoners, doorstroming, krotopruiming, en woningverbetering aan te passen en te verhogen. De bedoeling van deze doorstromingsverordening is om financieel sterke huurders, die wonen in huizen met relatief lage huren, van gemeentewege een financieel duwtje te geven om in een duurdere woning te g,9an wonen of zelfs een koophuis aan te schaffen. Met terugwerkende kracht tot 1 januari 1973 kunnen bewoners die meewerken aan deze doorstromingsregeling op een tegemoetkoming van gemeentewege rekenen van ƒ 1750. De verordening geldt voor de volgende categorie huurders:

a. bij de verhuizing van een goedkope naar een duurdere woning;
b. bij de verhuizing van een grote naar een minstens twee kamers kleinere woning;
c. bij ontruiming van een krot en tenslotte bij verbetering van een gehuurde woning.

Ook bij doorstroming naar een eigen koopwoning zal dit bedrag uitgekeerd worden. Het betreft hier dus een verruiming van de mogelijkheid om voor de bijdragen in aanmerking te komen bij de doorstroming naar een eigen woning. Bij een niet-gesubsidieerde woning kan, uitgaande van een maximum van 350,- per maand aan lasten, worden gegaan tot 8 pet. van 52.500 gulden. Voor een nieuwe gesubsidieerde koopwoning van bijvoorbeeld zes verblijfseenheden, kan dit oplopen bij 8 pet. tot ongeveer een aanschaffingsprijs van 73.000 gulden. In dergelijke gevallen kan dus de doorstromingspremie van ƒ 1750 nog net worden uitgekeerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 maart 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Bezwaren tegen inrichting gymnastiekzaal Harskamp

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 maart 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken