Bekijk het origineel

Regio SNIPPERS

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Regio SNIPPERS

4 minuten leestijd

AAGTEKERKE — Woensdag, 16 mei zal het nieuwe 'lokaal aan de Christelijke kleuterschool „De springplank" te Aagtekerke officieel worden geopend. De uitbreiding was nodig geworden, omdat men zich door het zo grote aantal leerlingen moest behelpen in het voormalige gemeentehuis

BAARN/LUNTEREN — De politie heeft dinsdag op de Provinciale weg bij Baarn een in Breukelen gestolen auto gevonden met een deel van de buit van een inbraak in de nacht daarvoor gepleegd bij een sigarenwinkel in Lunteren. In de auto lag een paspoort van een man die ontvlucht is uit de Van der Hoevekliniek te Utrecht, een instelling voor tbr-gestelden. De ontsnapte is nog steeds zoek.


BEEKBERGEN —Op de Arnhemseweg in Beekbergen (gemeente Apeldoorn) is woensdag de 23-jarige Apeldoornse taxichauffeur E. J. Voskuil omgekomen, toen hij met zijn auto tegen een boom reed. Vermoedelijk is hij met te hoge snelheid komende uit de richting Arnhem in de kom van Beekbergen uit de bocht gevlogen.


BRIELLE — B. en w. van Brielle hebben in principe overeenstemming bereikt met het waterschap De Brielse Dijkring over de bouw van een nieuw waterschapshuis aan de Rik in de wijk Rugge. Het akkoord werd bereikt nadat een meerzijdig onderzoek had uitgewezen, dat uitgesloten is om op het terrein van de voormalige kalkfabriek aan het Slagveld zowel een verzorgingstehuis voor bejaarden, als een waterschapshuis te bouwen.


GOES —De Goese politie kon gisteren twee inbraken oplossen zonder er werk voor te doen. Zij hadden dit te danken aan hun Rotterdamse collega's, die de in de Maasstad wonende P. V. d. V. aanhielden; bij verhoor bekende hij Qok de op 2 april jl. in Goes gepleegde inbraken.


GRIJPSKERKE — Maandag vierde het echtpaar A. Mesu en S. Mesu-Meijers uit Grijpskerke zijn 60-jarig huwelijksfeest.


DEN HAAG — Op Wereldmilieudag, 5 juni, zal op het Lange Voorhout in Den Haag een milieumanifestatie worden gehouden, waaraan zal worden meegewerkt door milieugroeperingen, het ministerie van CRM, de provincie Zuid-Holland, de gemeente Den Haag, de ambassades van tien landen, het Residentie-orkest en Tweede-Kamerleden.


HELLEVOETSLUIS — De gemeenteraad van Hellevoetsluis acht de tijd rijp om over te gaan tot liet instellen van een commissie voor-de stadsontwikkeling. Door de zeer snelle groei van de gemeente is een dergelijke commissie dringend noodzakelijk. In de commissie zullen 5 raadsleden plaatsnemen. Zij worden door de raad zelf benoemd.


ROTTERDAM — Op 31 mei zal mejuffrouw J. K. Monster, werkzaam op het bureau prenatale zorg van de gemeentelijke geneeskundige en gezondheidsdienst te Rotterdam, in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, deze dienst verlaten. Tijdens haar werk heeft zij met 80.000 aanstaande moeders te maken gehad.


UTRECHT — Het college van B. en W. van Utrecht heeft voorgesteld de in 1946 door de genie gelegde Bailybrug, die toegang geeft tot het landgoed Rhijnauwen, te vervangen. De kosten van- de totale werkzaamheden zullen naar verwacht wordt ƒ 187.500 bedragen..


VEENENDAAL — Vrijdag 18 mei komt de commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, mr. P. J. Verdam, op werkbezoek in de gemeente Veenendaal. De commissaris arriveert om half tien 's morgens in het raadhuis. Omstreeks kwart voor elf begint een korte rondrit, welke om kwart over elf eindigt bij de Ritmeester sigarenfabriek Na de lunch in de ambtswoning var de burgemeester vertrekt de commissaris van de Koningin om kwart over twee weer.


VEENENDAAL — In Veenendaal worden zaterdag regionale brandweerwedstrijden gehouden. De wedstrijden worden gehouden in de klasse TAS (tankauto-spuiten). Er nemen 10 korpsen aan deel uit Leersum, Zeist, De Meern, Vreeswijk, IJsselstein, Lopik, Venray, Maasbree, Capelle aan de IJssel en Mijdrecht.


WESTKAPELLE — Vrijdag zal het nieuwe kantoorgebouw van de Rabobank in Westkapelle officieel worden geopend door burgemeester Moermond.


ZUIDHORN — In Zuidhorn (Gr) is de anderhalf-jarige Jan de Boer uit die plaats woensdag in een sloot achter het huis van zijn ouders verdronken. Het kind was even aan de aandacht van de ouders ontsnapt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 mei 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Regio SNIPPERS

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 mei 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken