Bekijk het origineel

Barnshoeve'' verkocht aan consortium

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Barnshoeve'' verkocht aan consortium

TWEEDUIZEND MAN BLIJVEN AAN HET WERK

2 minuten leestijd

OLDENZAAL — Een groep van zeven Nederlandse, een Westduitse en een Engelse beleggingsmaatschappij gaan onder leiding van het bankiershuis F. van Lanschot de spinnerijen van de Bamshoeve-groep overnemen.

Dat is het meest winstgevende deel van de failliete Koninklijke Nederlandse Textiel Unie KNTU. Door de overneming is de werkgelegenheid van de tweeduizend werknemers van de Bamshoeve verzekerd.

De bewindvoerder van df> KNTU, mr. E. P. M. W. Domsdorf is erg gelukkig met de nieuwe ontwikkeling. „Je kunt nu zeggen dat we het karwei geklaard hebben en dat de schade beperkt is gebleven. Van do hele schuld van de KNTU van ruim ƒ 110 miljoen zal naar schatting een kleine ƒ 7 miljoen niet kunnen worden betaald plus nog een deel dat ten laste' van de Staat kemt. Van de 4200 mensen die bij het concern werkten zullen uiteindtUjk twintig mensen niet aan het werk kunnen, komen".

De heer Domsdorf zegt dat dit succes is bereikt mede dank zij de hulp van de drie bankiers van het concern, de Staat en de bedrijfsvereniging.

INTRODUCTIE

De Bamshoove-groep werkt sinds 1968 met winst bij een omzet van ƒ 110 miljoen. De nieuwe eigenaren hebben het plan om binnen vijf laar Bamshoeve als een apart textielconcern via aandelenuitgifte op de Amsterdamse efiectenbeurs te introduceren. Tot de groep behoren bedrijven in Oldenzaal (Wellink), Enschede (katoenspinnerij Bamshoeve en spinnerij Roombeek-Oosterveld) en Hengelo (Kon. Ned. Katoenspinnerij).

In de spinn3rijen van het concern moeten vernieuwingen worden aangebracht wegens nieuwe ontwikkelingen in het spinproces. Daarmee zijn enkele miljoenen gulden gemoeid.

De verdere afwikkeling van het faillissement van de KNTU, waarvan nu alle produktiebedrijven zijn gesloten of verkocht, kan nog enkele jaren duren. Er is nog onroerend goed dat voor een deel is verhuurd aan de gemeente Enschede. De huurcontracten lopen tot 1975 en 1978.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 11 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Barnshoeve'' verkocht aan consortium

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 11 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken