Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

"In Doorn op commando naar de kapper"

2 minuten leestijd

UTRECHT — De Vereniging van Dienstplichtige Militairen heeft zich gisteren met een brief tot de staatssecretaris van defensie mr. J. A. Mommersteeg gewend met 't verzoek maatregelen te treffen om te voorkomen dat marine-officieren de dienstplichtigen dwingen naar de kapper te gaan.
Volgens de brief heeft overste Toet, eerste officier van de Van Bram Houckgeest-kazerne in Doorn, vrijdag vier van zijn pelotons nieuw opgekomenen (ruim 120 man) gedwongen naar de kapper te gaan, door hen pelotonsgewijs te laten aantreden en man voor man naar binnen te sturen voor een „behandeling" onder toezicht. Enkelen hebben dit geweigerd, aldus VVDM-voorzitter Paul Turken.
Maandag moesten 59 mariniers op parade komen, onder wie ook de weigeraars van vrijdag, om verantwoording af te leggen over hun haardracht. Bij deze gelegenheid is er, naar de VVDM is bekend geworden, gedreigd met 20 dagen licht arrest. Bij een andere gelegenheid is gedreigd met het intrekken van passagiermogelijkheden, aldus de brief aan staat

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken