Bekijk het origineel

GERESTAUREERDE GEREF. KERK YERSEKE IN GERRÜIK

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

GERESTAUREERDE GEREF. KERK YERSEKE IN GERRÜIK

2 minuten leestijd

In een speciale inwijdingdienst is de verbouwde en gedeeltelijk gerestaureerde Gereformeerde Kerk te Yerseke weer in gebruik genomen. Na een (ADVERTENTIE) Wijngaardstraat 10 - YERSEKE Telefoon 01 131-1574 verzorgde de : bouwperiode van ca. 7 maanden kon de plaatselijke predikant ds. G. J. Terlaak zijn gemeente weer voorgaan in het eigen gebouw. Tijdens de bouwactiviteiten werd gebruik gemaakt van de Ned. Hervormde Kerk.

In deze dienst hield ds. Terlaak een medidatie over Ps. 51:20b: „Bouw de muren van Jeruzalem op". Vooraf was het gerestaureerde kerkgebouw door de voorzitter van de bouwcommissie dhr. K. Padmos (symbolisch door het overhandigen van de sleutel), aan de kerkeraad overgedragen. Hij gaf hierbij een overzicht van de totale bouwactiviteiten en was verheugd dat deze periode nu was afgesloten. Dhr. L. Steketee vertelde wat de acties van de jeugdcentrale hadden opgebracht nl. ƒ 16.000.00, hiervan zijn o.a. het doopvont en de keuikeninrichting , gekocht terwijl door het damescomité de gordijnen zijn verzorgd. Namens de plaatselijke kerken sprak ds. Chr. v. d. Poel en wethouder H. Cornelisse namens de burgerlijke overheid. Ds. Blom bood zijn gelukwensen aan namens de classis van de Ger. Kerken. Aannemer J. Marteijn bedankte mede namens de overige aannemers voor het gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking. De totale bouwkosteri beliepen 24!7,iD00,0b,_, fcfei?voorlwyd.ih«t. geihèle interieur alsmede de banken van het bestaindeJgebojj-^ \^rnieuwjdj ^e(; hoofl^latigriis varf as pamsérëat hèSr^ie'. Schotte verplaatst en werd er een nieu-we garderobe en keuken a*ah het gebouw toegevoegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

GERESTAUREERDE GEREF. KERK YERSEKE IN GERRÜIK

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken