Bekijk het origineel

Rustig varen in Bieshosch

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rustig varen in Bieshosch

2 minuten leestijd

Minister Westerterp (Verkeer en waterstaat) wil op korte termijn — in elk geval vóór het vaarseizoen 1974 — een snelheidsbeperldng voor snelle motorboten in onder meer de Biesbosch instellen. Men werkt thans aan de voorbereiding van een bijzonder reglement, dat het de minister mogelijk maakt in de vaargeulen, kreken en killen van de Zuidhollandse en Brabantse Biesbosch een maximum snelheid van 9 kilometer per uur voor snelle motorboten in te stellen. Later zal er nog een regeling komen die voor alle vaartuigen geldt. Ook deze regeling behelst het verbod in de Biesbosch sneller te varen dan 9 kilometer per uur.

Sinds de sluiting van het Haringvliet is de getijbeweging in ondermeer de Biesbosch verdwenen. Dit feit, in combinatie met de snelle groei van het aantal pleziervaartuigen, lokt steeds meer recreanten naar het natuur- en recreatiegebied de Biesbosch. Niet alleen op de brede wateren, maar ook tn de smalle kreken wordt vaak met ongelimiteerde snelheden gevaren. Dit levert gevaar op. onder andere voor de sport^rissers. Bovendien veroorzaakt dit snelle varen grote schade aan de oevers. De colleges van B. en W. van de gemeenten Dussen, Geertruidenberg, Made en Raamsdonk hebben onlangs bij de minister van Verkeer en Waterstaat aangedrongen oip maatregelen tegen deze vorm van natuurbederf.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Rustig varen in Bieshosch

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken