Bekijk het origineel

Geen volledige opleiding planologie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Geen volledige opleiding planologie

IN UTRECHT:

1 minuut leestijd

De faculteit der sociale wetenschappen van de Rijksuniversiteit Utrecht mag voorlopig geen volledige opleiding planologie starten. De universiteit van Amsterdam en de Katholieke universiteit Nijmeigen worden daartoe wel in de gelegenheid gesteld. Deze beslissing heeft staatssecretaris Klein aan de academische raad meegedeeld. De raad had echter op verzoek van voormalig minister De Brauw In overleg met zijn sectie planologie geadviseerd ook in Utrecht een volledige doctoraalopleiding planologie te vestigen.

De stafleden R. Scheel en A. M. J. Kreukels zeggen in het universiteitsblad „U" dat de staatssecretaris het instituut niet heeft geraadpleegd. Men ziet de beslissing als een bezuinigingsmaatregel. „Het is nog een nieuwe studierichting die pas in 1967 van de grond is gekomen als zelfstandig instituut. Toch is er al veel belangstelling", aldus de stafleden.

De staf zal collectief stelling nemen en protest aantekenen tegen de beslissing. Op 27 september vergadert de sectie planologie van de academische raad. Dan zal bekend worden of de sectie zich al of niet achter Utrecht stelt In de eis van een volledige opleiding, aldus het weekblad ,.U".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Geen volledige opleiding planologie

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken