Bekijk het origineel

Leider UDA vermoord

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Leider UDA vermoord

1 minuut leestijd

BELFAST, maandag — In een sloot in de omgeving van Belfast is zondag het lijk gevonden van een vermiste leider van de Ulster Defence Association (UDA), Tommy Herron, hetgeen onmiddellijk de vrees voor een nieuwe uitbarsting van geweld deed toenemen.
De 36-jarige oud-voorzitter van de para-militaire Protestantse organisatie werd sedert vrijdag vermist, nadat hij een vergadering op het hoofdkwartier van de UDA in Belfast had bijgewoond. Vermoed werd dat hij ontvoerd was.
Woordvoerders van de UDA zelden aanvankelijk te menen dat een rivale Protestantse extremistische groep hem mogelijk zou hebben meegenomen.
Twee jongens vonden zondag het lijk van Herron in een sloot bij Lisbum, 12 km ten zuid-westen van Belfast. Hij was door het hoofd geschoten. Met de moord op Herron is het aantal doden als gevolg van geweld in vier jaar tijd in Ulster gestegen tot 883.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 17 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Leider UDA vermoord

Bekijk de hele uitgave van maandag 17 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken