Bekijk het origineel

Propagandastunt van de PPR

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Propagandastunt van de PPR

jjTFijf verlangen duidelijkheid^^

2 minuten leestijd

Het partijbestuur van de PPR verlangt dat de confessionele partijen zich duidelijk uitspreken over de moord op AUende en talrijke anderen en „over de rol van Frei", een vroegere christendemocratische president van ChilL

We hebben er recht op te weten, waar we met de Nederlandse christen-democraten in dezen aan toe zijn", aldus een reactie van de PPR op de verklaring zaterdag van het christendemocratische appèl, het samenwerkingsorgaan van de drie confessionele partijen, over de toestand in Chili.

De PPR zegt met verbijstering kennis te hebben genomen van de verklaring, waarin „zonder de staatsgreep duidelijk af te wijzen, zonder duidelijk protest uit te spreken tegen de moord op president Allende, temidden van gemeenplaatsen over afkeuring van geweld en hoop op herstel van de democratie, solidariteit wordt uitgesproken met de christendemocraten in Chili".

„Wij hebben de confessionele niet om een dergelijke uitspraak gevraagd", aldus de PPR, „maar na deze verklaring verlangen wij duidelijkheid over wie wij steunen: de linkervleugel van de christen-democraten, die contact met Allende had, of de rechtervleugel onder oud-president Frei, die enige tijd geleden aangezet heeft tot optreden van het leger". (ADVERTEiVTIE; KRONrNGS-PRINSJESDAG PENNING 25 jaar geleden was het voor hel eeisi dat Ko-' ningm Juiiana de Staten-Generaal opende. Van dit gebeuren slaat Oranje Munt een 14 haraats go'Jden penning bekroond met 1 echte Robijn, 1 echte Briljant en 1 echte saffier. De voorzijde toont or»s jubilerend vorstenpaar,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 18 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Propagandastunt van de PPR

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 18 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken