Bekijk het origineel

KETEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

KETEN

1 minuut leestijd

De waterbouwkundige ir. H. Meijer uit Oosterbeek pleitte voor openhouden van de Oosterschelde door middel van keten. Het plan bestaat uit een dam door het keten, ophoging van de dijken en openhouden van de Oosterschelde. Volgens ir. Meijer bood dat plan vele voordelen waarbij de Oosterschelde behouden bleef. Tholen zou d.m.v. een directe verbinding naar Schouwen-Duiveland uit zijn isolement worden verlost. Hij had geprobeerd het ketenplan in de discussie te betrekken, maar dat was mislukt. Hij hoopte, dat over vierhonderd jaar in de geschiedenisboeken zou worden geschreven: „Bij de Oosterschelde begon de victorie".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 18 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

KETEN

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 18 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken