Bekijk het origineel

SPIJKENISSE DWARSBOOMT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

SPIJKENISSE DWARSBOOMT

2 minuten leestijd

De N.V. Nederlandse gasunie heeft op last van de gemeente Spijkenisse onmiddelijk de werkzaamheden moeten staken aan dat deel van een oliepijpleiding, dat op grondgebied van Spijkenisse wordt aangelegd. Op 30 augustus had de raad van Spijkenisse besloten de leiding, welke ten behoeve van een raffinaderij van de oliemaatschappij Total het Rotterdamse industriegebied moet verbinden met het Zeeuwse sloegebied, niet binnen de gemeentegrenzen toe te laten. Vier dagen geleden ontdekte het college van b. en w. dat de Gasunie, die optreedt als aannemer voor Total, het raadsbesluit had genegeerd en reeds een zinker in het spui had gelegd. Burgemeester en wethouders sommeerden daarop meteen per brief de Gasunie het werk stil te leggen.
Burgemeester P. J. Bliek van Spijkenisse verklaarde dat de politie proces-verbaal had opgemaakt tegen de Gasunie en dat de zaak nu in handen was van de Officier van justitie in Rotterdam. Er is een wet overtreden en dus volgt een juridische procedure, aldus de heer Bliek.
De n.v. Nederlandse gasunie wilde geen commentaar geven op het gebeurde in Spijkenisse. Wij zijn slechts uitvoerder voor Total, en hebben met deze principaal afgesproken, dat zij alleen mededelingen verstrekt, zo verklaarde een voorlichter van de Gasunie. Bij Total was voorlopig niemand bereikbaar, die zich competent achtte om commentaar te geven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 18 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

SPIJKENISSE DWARSBOOMT

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 18 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken