Bekijk het origineel

Mitsui geeft voorkeur aan België boven Nederland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Mitsui geeft voorkeur aan België boven Nederland

2 minuten leestijd

Voor het Japanse Mitsui and Company Ltd. is voor België en niet Nederland een leidende positie weggelegd omdat de informatie in Japan vanuit België over het investeringsklimaat beter is dan die vanuit Nederland. „Nederland is bekend en populair in Japan om zijn havens en Schiphol". Bij België daarentegen ligt het accent meer op de investerings- en industrialisatie mogelijkheden, aldus de heer Jiro Fukanaga, directielid van Mitsui.
De Europese belangen van Mitsui zullen in de toekomst worden gebundeld in Mitsui Europe. Het bedrijf heeft momenteel acht dochterondernemingen in Europa, waarvan de Londense vestiging de belangrijkste is. Door de revaluatie van de yen en de hogere levensstandaard in Japan zijn de produktiekosten hoger geworden. Voor Mitsui reden om naar het buitenland te gaan. In de toekomst zullen, in de vorm van joint-ventures met andere Mitsui-ondernemingen of andere Japanse industrieën, een fabriek voor voedselprodukten in Spanje worden gebouwd, een chemische fabriek in Ierland en een textielfabriek in Italië. De financiering hiervoor zal door middel van onder andere obligatieleningen op de locale markten worden verzorgd, aldus de heer Fukanaga. De aandelen zullen vanaf 27 september in de vorm van Continenetal Depositary Receipts (CDR's), elk vertegenwoordigd 100 aandelen van 50 yen, op de Amsterdamse beurs worden verhandeld. Gebaseerd op de slotprijs van 12 september op de beurs van Tokio (539 yen) komt de koers van een CDR uit op ongeveer ƒ 550.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Mitsui geeft voorkeur aan België boven Nederland

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken