Bekijk het origineel

Westers voorstel in Geneve

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Westers voorstel in Geneve

1 minuut leestijd

GENèVE -— De Verenigde Staten, de Sowjet Unie en 33 andere landen zijn donderdag in Geneve besprekingen begonnen over een westers voorstel om elkaar van te voren in kennis te stellen van belangrijke troepenbewegingen en manoeuvres als een manier om blijk te geven van hun vreedzame bedoelingen.

Het voorstel werd uit'naam van het westerse bondgenootschap ingediend door Engeland. Het zijn bovenal niet aangekondigde troepenbewegingen die spanning veroorzaken, zo werd in het voorstel gezegd. Het risico zou aanzienlijk verkleind worden, als men elkaar van dergelijke troepenbewegingen van te voren op de hoogte brengt. Een uitnodiging aan andere belanghebbende landen om waarnemers naar manoeuvres te sturen zou een verdere blijk van openheid zijn, aldus het westerse voorstel. De Engelsen voegden eraan toe, dat het ondoenlijk of onnodig zou zijn om waarnemers uit te nodigen voor andere troepenbewegingen. Inkennisstelling, zo stelden de Engelsen voor, zou kunnen inhouden dat de naam of omschrijving van de troepenbewegingen, het aantal manschappen dat er bij betrokken is, het doel, het tijdstip, de plaats,-het einddoel van de troepen die hun thuisbasis verlaten, de namen van de betrokken eenheden en de duur van de operatie bekend gemaakt worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Westers voorstel in Geneve

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken