Bekijk het origineel

Klacht bij SER tegen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Klacht bij SER tegen"!

2 minuten leestijd

De heer H. Bijvank, districtsbestuurder van de Industriebond NVV, heeft vijdagavond meegdeeld dat de vakbon-den overwegen tegen Goodrich-Vredestein een klacht in te dienen bij de SER-Fusiecode commissie wegens schending van de gedragsregels. Dit naar aanleiding van de verkoop door Vredestein van de huishoudhandschoenenafdeling in Hevadorp aan Latex.

„We hebben nu al zo veel moeilijkheden gehad met Vredestein. Nu is de maat echt vol". Volgens de heer Bijvank zijn de bonden pas donderdagavond min of meer officieel over de verkoop ingelicht toen hen een perscommuniqué werd voorgelegd door een vertegenwoordiger van de raad van bestuur van Goodrich. Dit terwijl de bonden officieus (via de ondernemingsraad in Heveadorp) wisten dat de verkoop al minstens anderhalve week geleden moet zijn beklonken. „Anderhalve week geleden stond tenminste de nieuwe directeur van Latex met de verkooppapieren in Heveadorp op de stoep," aldus de heer Bijvank. Volgen| de fusiegedragsregels moeten de horig den immers worden ingelicht voords^ de overneming tol stand is gekomen éS niet tien dagen later. • ii Bovendien zou Vredestein de af* spraak hebben geschonden dat in air wachting van de afronding van eea structuuronderzoek bij het bedrijf, (eiiiS december) geen reorganisaties binnen het bedrijf eind december) geen reoriganisaties binnen het bedrijf zoudeè plaatshebben. ,,Deze verkoop drui^ lijnrecht tegen de afspraak in," zo z^ de heer Bijvank. Bovendien hebben dg vakbonden nu geen enkele garantie d^ de werkgelegenheid voor de betrokken werknemers verzekerd is. De bondeji zullen nu op zo kort mogelijke termijfi een gesprek met de raad van bestuülr van het bedrijf eisen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Klacht bij SER tegen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken