Bekijk het origineel

Verontwaardiging in Amsterdamse haven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Verontwaardiging in Amsterdamse haven

1 minuut leestijd

De ondememingscommissle van de Amsterdamse Havenbedrijven Is verontwaardigd over het beleid dat door de Nederlandse Scheepvaart Unie ten aanzien van Amsterdam virordt gevoerd. In een verklaring wordt erop gewezen dat de politiek van afbraak van lijnverbindingen via Amsterdam opnieuw heeft geleid tot het verdwijnen van een lijndienst en wel met Oost-Afrlka. De onjuistheid van de in het verleden en heden door de NSU gebruikte argumenten wordt, aldus de commissie, aangetoond door andere rederijcombinaties 'die Amsterdam wel degelijk in hun lijndiensten opnemen.

De commissie merkt voorts op dat de stijgende werkloosheid en de al jaren teruglopende bedrijvigheid in Amsterdam een politiek van vernieuwing en uitbreiding noodzakelijk maakt. Vanuit de havensector wordt dan ook uitgekeken naar nieuwe vervoersaantrefckende industrievestigingen.

Er wordt stelling genomen tegen diegenen in de Amsterdamse samenleving die van de hoofdstad een soort museum willen maken en van het Noordzeekanaalgebied een speeltuin. De commissie meent dat een selectief vestigingsbeleid waarbij rekening wordt gehouden met de milieu-eisen en de situatie op de arbeidsmarkt wat anders is dan een vecpgooien van kansen om blijvende werkgelegenheid voor tienduizenden die daarvan in en rond de haven afhankelijk zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Verontwaardiging in Amsterdamse haven

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken