Bekijk het origineel

Oplichter gepakt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Oplichter gepakt

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — De Amsterdamse politie heeii een internationale oplichter aangehouden, die in Frankrijk, West-Duitsland, België en Nederland een reeks vap niet betaalde rekeningen heeft achtergelaten. De man, die voorgeeft de dertigjarige Tsjech L. K. te zijn (de politie gelooft hem echter niet op dit punt), heeft in het gezel«irhap van enkele vrienden de vorige week in Parijs, Dusseldorp, Keulen, Antwerpen en Amsterdam goede sier gemaakt met behulp van een twaalftal kredietkaarten van diverse internationale instellingen. Er werd goed gedronken en gegeten, de heren verbleven in de duurste hotels en kochten kleding en sieraden in voorname winkels.

Tn Amsterdam vertrouwde een winkelier de zaak niet helemaal. Hij informeerde bij een Engelse bank. Toen kon de „Tsjech" in zijn hotel in Amsterdam worden aangehouden. De „Tsjech" en zijn vrienden hadden op 16 september in St. Tropez de gehele bagage van een Londens zakenman uit diens hotelkamer gestolen. Tn vijf dagen is voor ongeveer f 12.000,op de kredietkaarten verteerd. „Maar dit bedrag kan nog wel oplopen als er nog meer rekeningen uit het buitenland binnenkomen", aldus de politie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Oplichter gepakt

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken