Bekijk het origineel

Spartaanse opvoeding

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Spartaanse opvoeding

2 minuten leestijd

ARNHEM — Op zijn blote knieën en alleen in een fel-geel onderbroekje moest een 12-jarig Arnhems jongetje maandagnacht van het hoofdbureau van politie naar huis kruipen: zijn vader was witheet van woede, omdat zijn zoontje 's avonds op heterdaad was betrapt bij de diefstal van een bromfiets.
Vader haalde zoonlief tegen half elf op bij het bureau, maar liet de jongen enige meters buiten het politiebureau alle kleren behalve zijn onderbroekje uitdoen. Inmiddels was het al kwart voor twaalf geworden. De vader, die de kleren droeg sommeerde zijn zoon hem kruipend te volgen. Na een kleine honderd meter bloedde het knaapje al uit wonden aan zijn knieën en voeten, die onbeschermd over het asfalt schuurden. Omstanders, die verwonderd waren blijven staan, belden de politie, toen de vader voet bij stuk bleef houden en er niet van af te brengen viel, dat deze straf meer dan barbaars was.
„Ik heb twee jongens goed groot gebracht en deze zal het ook leren", riep hij verontwaardigd.
De gealarmeerde politie stak geen hand uit om een eind te maken aan de middeleeuwse opvoedingsmethoden van pa-lief. Ten slotte wist een toevallig passerende voorbijganger de vader te vermurwen. Hij bracht het jongetje R. E. K. per auto naar huis, want de vader wilde ook daaraan geen medewerking verlenen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Spartaanse opvoeding

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken