Bekijk het origineel

Geen sluitingsuur cafe's in Nieuw-Beijerland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Geen sluitingsuur cafe's in Nieuw-Beijerland

2 minuten leestijd

(Van onze correspondent) In de raadsvergadering van dinsdag-, avond van Nieuw-Beijerland werd de nota over ingekomen klachten met betrekking tot door café-bezoekers veroorzaakte overlast behandeld. In een der vorige vergaderingen was besloten het verplichte sluitingsuur te laten vervallen. Dit besluit veroorzaakte veel overlast aan de omwonenden, daar muziek en ander lawaai de nachtelijke rust verstoorden.

Naar aanleiding van de binnengekomen klachten, is door de politie een uitgebreid onderzoek ingesteld. Dit alles had tot resultaat, dat het verboden werd muziek ten gehore te brengen na 11.00 uur 's avonds. Het college van B. en W. stelde nu de raad voor om niet tot herinvoering van een sluitingsuur voor cafe's over te gaan, daar er nu weinig klachten meer vernomen worden. De SGP-fractie stelde zich tegen dit standpunt, en wenste wél een sluitingstijd in te stellen tot meerdere handhaving van de orde en rust. De raad achtte echter een sluitingsuur niet noodzakelijk.

JACHTHAVEN

Een ander punt, dat reeds lang de gemoederen bezig houdt, gold de plannen tot de aanleg van een jachthaven. Gezien de vele ingebrachte bezwaren tegen dit plan, werd voorgesteld en besloten> aan de stedebouwkundige opdracht te geven een ontwerpbestemmingsplan voor het onderhavige gebied op te stellen. De SGP-fractie vroeg of aan de stedebouwkundige ook de ingebrachte bezwaren ter hand gesteld zullen worden, zodat deze in het plan verdisconteerd zouden worden. Ook sprak de SGP-woordvoerder zijn teleurstelling er over uit dat genoemde plannen nog nooit in een raadsvergadering zijn besproken, hoewel het college stelde dat er reeds meermalen over gesproken is. De SGP betreurde deze voorlichting. De voorzitter van de raad gaf een uiteenzetting over de gang van zaken en hoopte dat alle misverstanden over dit punt nu uit de weg geruimd waren.

De politie in Rotterdam, die dinsdag een inventarisatie van de misdaad, die zich tegen winkeliers en eigenaars van horecabedrijven in het centrum van de Maasstad richt, hield, is tevreden over haar actie. De honderd politiemannenen vrouwen bezochten 570 panden en hebben veel gegevens verzameld. Deze zullen nader worden bestudeerd. De politie wil hiermee een inzicht verwerven in de omvang en de aard van de criminalitiet. Het doel hiervan is beter in staat te zijn het kwaad in het centrum van de stad te bestrijden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 27 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Geen sluitingsuur cafe's in Nieuw-Beijerland

Bekijk de hele uitgave van donderdag 27 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken