Bekijk het origineel

Het uiterlijlc

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Het uiterlijlc

1 minuut leestijd

Als men deze geluiden in aanmerking neemt, komt de opmerking van Prins Bernhard tijdens zijn persconferentie na afloop van BIG FERRO toch niet in zo'n vreemd daglicht te staan. ZKH gaf immers als zijn mening te kennen, dat de „laisser faire, laisser allez"-gedachte teveel wordt gevonden in het Nederlandse leger.

De Prins was van mening, dat de Hollandse soldaat in tegenstelling tot bijv. Duitse en Amerikaanse militairen zowel aan zijn materieel als aan zijn uiterlijk te weinig aandacht besteedt. Hier is nog wel wat voor verbetering vatbaar, zo oordeelde hü. De toevoeging dat de Nederlandse meisjes niet gediend zijn van een slordig en vies uiterlijk van „hun jongens" was meer dan duidelijk.

Dat Prins Bernhard zijn ogen goed de kost heeft gegeven viel eveneens op te maken aan zijn wens, dat bijv. het laden van benzine in ons leger voor mechanisering in aanmerking komt; de huidige methode vond hij te ouderwets en te onefficiënt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Het uiterlijlc

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken