Bekijk het origineel

Ds. G. Visee 40 jaar predikant

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ds. G. Visee 40 jaar predikant

2 minuten leestijd

Ds. G. Visee, hulpprediker van de Geref. Kerk Vrijgemaakt (buiten het verband) te Baarn, hoopt 1 oktober a.s. zijn 40-jarig ambtsjubileum te vieren. Ds. Visee werd 29 april 1908 te Loosduinen geboren. Hij studeerde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en werd prediker van de Geref. Kerk te Nes en Wierden op 1 oktober 1933. Op 31 mei 1936 ging hij naar Emlichheim en op 4 oktober 1942 kwam hij naar Leerdam. In 1945 kwam hij in moeilijkheden door de synodebesluiten. Daar de kerkeraad achter hem stond, bleef hij predikant te Leerdam van de Geref. Kerk Vrijgemaakt, tot hij in 1946 naar Kampen vertrok. Daar heeft hij 25 jaar gewerkt. Enige jaren geleden is de Geref. Kerk van Kampen buiten het verband geraakt. Ds. Visee heeft talrijke functies vervuld o.a. scriba van de Generale Synode in 1948 en 1951; redakteur van de Kamper kerkbode, die in 1969 werd uitgebreid tot het kerkblad voor noordoost Nederland; medewerker aan "De Reformatie" en „Opbouw" en aan het „Calvinistische Jongerenblad". Hij schreef enige brochures over kerkelijke aangelegenheden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Ds. G. Visee 40 jaar predikant

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken