Bekijk het origineel

Raadsvrouw in Ede

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Raadsvrouw in Ede

2 minuten leestijd

De gemeente Ede gaat, zoals bekend, en proef nemen voorlopig voor de tijd van een jaar met het instituut van de burgerraadsman. Per 1 november is namelijk benoemd mevrouw M. M. Szabö u'it Rhenen, nu nog werkzaam als maatschappelijkwerkster in Achterberg. Op een persconferentie vrijdagmiddag in het gemeentehuis vertelde ze het als één van haar belangrijkste taken te vinden om de inwoners van de gemeente Ede te helpen en wegwijs te maken bij hun contakten met de plaatselijke overheid, en om een vertrouwelijke sfeer te creëren tussen gemeente enburgers. Maar ook het geven van voorlichting, informatie, adviezen en dienstverlening en bijvoorbeeld opstellen van brieven en requesten en het ontcijferen van ambtelijke taal zijn zo een paar grepen van de taak die mevrouw Szabö door de begeleidingscommissie is opgedragen.

Aan de andere kant wil ze bepaald geen specifieke ambtenaar zijn of deze voor de voeten lopen of voor belastingconsulent gaan spelen, wel staat ze open voor vragen uit de bevolking over de sociale wetgeving en schoolproblemen. Bij al deze werkzaamheden in de ambtelijke sfeer wil mevrouw Szabö niet gezien worden als toch één van de ambtenaren van de gemeente, maar als iemand die dicht bij de burgers staat. Daarom is het ook niet de bedoeling van de burgerraadsvrouw dat de spreekuren in een gemeentelijk gebouw zullen plaats vinden, maar bijvoorbeeld in de plaatselijke Groene Kruis-gebouwem.

De Provinciale Gelderse Elektriciteitsmaatschappij (PGEM) verwacht begin volgend jaar te kunnen starten met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van eén nieuwe elektriciteitscentrale die dicfit bij de kernenergiecentrale .in Dodewaard zal verrijzen. Dat is meegedeeld door PGEM-directeur ir. A. E. Lindo. De nieuwe conventionele centrale krijgt een vermogen dat tien maal hoger ligt dan dat van de kerncentrale, 600,000 kw.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Raadsvrouw in Ede

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken