Bekijk het origineel

Afscheid van ds. N. de Jong

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Afscheid van ds. N. de Jong

2 minuten leestijd

Nadat in de morgendienst het Heilig Avondmaal was gehouden, nam zondagavond ds. N. de Jong afscheid van de Chr. Geref. kerk van Driebergen. Het was zijn wens om in alle stilte en eenvoud van de gemeente te scheiden in een normale dienst des Woords. Toch waren ook uit andere kerkverbanden vele kerkgangers opgekomen. Ds. De Jong verklaarde thans van zijn zesde gemeente met meer moeite afscheid te nemen dan van zijn vorige gemeenten, omdat hem thans geen nieuw erfdeel in de wijngaard des Heeren wordt toegewezen.

Het emeritaat betekent een beslist einde van de actieve dienst en herinnert ook aan het levenseinde. Maar, zo mocht ds. De Jong getuigen, met de Heere is hij nooit beschaamd uitgekomen. In zijn afscheidsprediking over ps. 45 vers 4 en 5a wees ds. De Jong op het grote belang van het zwaard des Geestes, Gods Woord. Al vallen de dienaren weg, die bediening blijft. Daarom zendt God telkens nieuwe dienaren uit, opdat het Woord voorspoedig zijn loop hebbe. Velen zijn reeds getroffen door dat zwaard van die Held, maar de vraag is of ook wij persoonlijk daardoor getroffen zijn. Daarop had ds. De Jong altijd zijn prediking gericht, hetgeen hem nooit verdroot. Na een kort afscheidswoord tot kerkeraad, gemeente en consulent werd de scheidende predikant hartelijk toegesproken door ouderling G. Verbeek en de consulent G. Blom van Meerkerk.
De Chr. Geref. kerk van Driebergen werd voorheen gediend door ds. D. J. van Brummen, ds. E. du Marchie van Voorthuysen, ds.C. Smits, ds. P. van der Beil en ds. F. Bakker.
Ds. De Jong bediende sinds 1931 de gemeenten Rijnsburg, Den Haag-W., Middelharnis, Katwijk aan Zee, Maassluis en sinds 1967 Driebergen. De catechisaties In Driebergen worden voorlopig gegeven door ds. Beekhuis uit Noordeloos. Inmiddels heeft de gemeente een beroep op ds. H. C. van der Ent uit Katwijk aan Zee uitgebracht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Afscheid van ds. N. de Jong

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken