Bekijk het origineel

Dr, K. Schilderschool officieel geopend

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dr, K. Schilderschool officieel geopend

IN OEGSTGEEST

2 minuten leestijd

Na een verblyf van 15 jaar in een houten noodlokaal is vorige week de dr. K. Schilderschool uitgaande van de Geref. Kerken (vrygemaakt) door een van de oprichters officieel geopend. De officiële handeling werd verricht door de heer W. L. Heemskerk, die nauw by de stichting van de schooi was betrokken.

Met dit nieuwe gebouw krijgt men de beschikking over zeven leslokalen en een gemeenschapsruimte. De totale kosten vergden een bedrag van ongeveer een miljoen gulden.

De Dr. K. Schilderschool is ontstaan als uitvloeisel van de vrijmaking in de Geref. Kerken; wijlen prof. dr. Schilder was daarvan één van de hoofdfiguren. Op deze school bevinden zich echter niet alleen leerlingen die voortkomen uit de Geref. kerken (vrijgemaakt). Uit het leerlingenbestand blijkt dat ook leerlingen uit de Chr. Geref. kerken, geref. gemeenten en de geref. kerken ( vrijgemaakt buiten verband) hier de lessen volgen.

Hoofd van de dr. K. Schilderschool is de Rijnsburger F. van Holfen, die bijna 6 jaar aan deze school is verbonden, waarvan een jaar als hoofdonderwijzer. In die functie volgde hij vorig jaar ds heer A. van Linden op. De school maakt een sterke groei door. Momenteel heeft de school 165 leerlingen waarvan een derde deel uit Rijnsburg en de overige uit Oegstgeest, Leiden, Katwijk, Valkenburg, Leidersdorp, Lisse, Bennebroek en notg andere plaatsen, De mogelijldield voor uitbreiding van het leerlingen aantal is goed mogelijk. In Lisse en Alphen aan de Rijn zijn momenteel acties aan de gag om uil die plaatsen speciale busjes met schoolkinderen te laten rijden naar Oegstgeest.

Prof. dr. R. F. Beerling, die sedert 1958 hoogleraar in de wijsgerigee sociologie aan de universiteit te Leiden is geweest en daarnaast sinds september 1970 wijsbegeerte der geschiedenis heeft gedoceerd, zal vrijdag 5 oktober zijn afscheidscollege geven. Aanvang 16.15 uur in het Groot Auditorium aan het Rapenburg te Leiden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Dr, K. Schilderschool officieel geopend

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken