Bekijk het origineel

brandend in de wei

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

brandend in de wei

1 minuut leestijd

Hevig geschrokken, maar ongedeerd kroop gistermiddag de 27-jarige luchtmachtpiloot Henk Brölman uit Baarn in de weilanden bij de vliegbasis Gilze-Rljen uit zijn brandende straaljager.

De luitenant had met het toestel een oefenvlueht willen maken, maar kreeg tijdens de start een klapband en kwam in de landerijen terecht.

Een van de banden klapte toen de piloot met hoge snelheid de straaljager los van grond wilde trekken. Het vliegtuig schoot rechtdoor en reed over de drukke provinciale weg, die dwars voor de startbaan ligt. Het verkeer op die weg wordt met behulp van stoplichten vanuit de verkeerstoren op de vliegbasis geleid.

Het vliegtuig taxiede honderden meters door een weiland en een aardappelveld. Bij een vier meter brede sloot verloor de straaljager het onderstel en kwam tenslotte brandend tussen de koeien tot stilstand.

De brandweer van de vliegbasis kon voorkomen, dat het toestel explodeerde. Eerder al had de piloot twee volle brandstoftanks langs de startbaan afgewoi^en. De st»-aaljager is onherstelbaar beschadigd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

brandend in de wei

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken