Bekijk het origineel

Handtekeningenactie contra Deense film wordt internationaal

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Handtekeningenactie contra Deense film wordt internationaal

2 minuten leestijd

De landelijke actie die vanuit Vlaardingen/Schiedam door enkele leden van de Herv./Ger.. J.V.'s wordt gevoerd tegen de evt. vertoning van de film „The love-affairs of Jesus Christ" overtreft alle vewachtingen.

De actie-voerders die op ongeveer 10.000 handtekeningen hadden gerekend, verwachten dat dit aantal ver zal worden overtroffen. Met duizenden komen de handtekeningen binnen en de aanvragen om lijsten zijn bijna niet bij te houden. Het gaat nu niet meer om een simpel protest. Hoe men ook over deze actie mag denken, pro of contra, het feit dat tienduizenden Nederlanders hun adhesie betuigen en op die manier, zij het gebrekkig hun stem verheffen, is niet te bagatelliseren en de minister van C.R.M, kan niet zonder meer aan voorbijgaan. Het is een nationaal getuigenis aan het worden van een aanzienlijk deel van de Nederlandse christenen, zo schrijven de J.V.'s.
De actievoerders is gebleken dat er uit geheel Europa reacties komen, en dat de goodwill voor Denemarken langzaam afneemt. In Engeland is een internationale actie begonnen; in Rome is zelfs een (afkeurenswaardige) bomaanslag gepleegd op de residentie van de Deense ambassade; in Denemarken zelf heeft de Christelijke Volkspartij al duizenden handtekeningen verzameld terwijl de afkeuring d.m.v. pers en kerk steeds meer naar voren komt.
De Nederlandse actievoerders zijn bezig rechtstreeks contact op te nemen met de Deense minister van Binnenlandse Zaken, bij wie zij er met klem op aandringen om hen de schriftelijke verzekering te geven dat hij alles in het werk zal stellen om de produktie van deze film te verbieden. Volgens de heren Van d. Waal en Stam jr. kan de Nederlandse handtekeningenactie een belangrijke invloed uitoefenen op de meningsvorming van de Deense regering wat betreft het al dan niet verbieden van de produktie van deze film.
De actie in Nederland duurt nog tot half oktober, hoewel ze nog enige tijd kan uitlopen. Een ieder die tegen deze film is kan zijn-haar adhesie betuigen bij: J. v. d. Waal, Joh. Straussplein 151, Schiedam. Tel. 010-705449. P. J. Stam jr. Merellaan 37, Vlaardingen. Tel 010-344260. Alle inlichtingen over film, actie en aanvragen voor lijsten verkrijgbaar bij correspondentie-adres P. J. Stam jr.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Handtekeningenactie contra Deense film wordt internationaal

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken