Bekijk het origineel

.% %|iÜ#

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

.% %|iÜ#"DOOR PLEUN R. TROOST ;3

2 minuten leestijd

„Had dokter het over het armpje van ons Barendje?" vroeg ze nieuwsgierig. „Daar vroeg ik naar", zei Janus,, „ik zei dat ik niet meer geloofde dat het armpje nog terecht zou komen. Dokter Honing vertelde me dat ik blij mocht zijn dat ons Barendje ondanks die arm zo gezond was. Erger was het gesteld met Kees Hoek. Dat loopt op zijn eindje.

Nog drie dagen, meer dacht hij niet, zei dokter Honing".

„Verschrikkelijk", zei Gerritje ontsteld, „en dan zijn vrouw en zes kindertjes. O, Janus, wat vind ik dat erg". De tranen sprongen vrouw Engelen in de ogen.

Janus warmde zijn handen bij het fornuis.

„Het is erg," zei hij, „maar hoe zou Kees er nu voorstaan? Dat is van het hoogste belang Gerritje. Heeft hij een Borg voor zijn ziel?"

Vrouw Engelen droogde haar tranen met haar zakdoek.

Toen zei ze haperend: „Daar moesten wij allemaal veel meer aan denken Ja

„Ze heeft honger", zei ze. „Het Is haar tijd".

Janus bleef even staan kijken toen het kindje te drinken kreeg en hij lachte stil voor zich heen toen hij zag hoe Krijntje aan moeders schoot alles met ernstige ogen volgde.

„Ik ga vanavond toch maar eens bij Kees Hoek kijken", zei hij. „Ik zal ook het één en ander voor het gezin meenemen. Dat zal wel nodig zijn al doet vrouw Legerstee er ook veel aan. zoals de dokter zegt".

„Vrouw Legerstee is een lichtend voorbeeld van Christenliefde", zei Gerritje ernstig terwijl ze klein Barendje wiegde in haar schoot.

„Na het avondeten ga ik dan maar", zei haar man.

„Best", zei Gerritje, „doe de mensen de groeten en zeg dat ik met hen meeleef".

Het was donker en koud op de dijk toen Janus die avond op weg was naar de nederige stulp van Kees Hoek. Hij moest wel een stijf kwartiertje lopen en het weer was nog guur. Het regende zo nu en dan. Een koude ijzerige regen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

.% %|iÜ#

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken