Bekijk het origineel

Overscliotten Produictievermindering

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Overscliotten Produictievermindering

2 minuten leestijd

De EEG tobt reeds lang met agrarische overschotten. De „boterberg" is langzamerhand een berucht begrip geworden, hoewel deze overschotten veelal slechts enkele procenten van de produktie bedragen. En hoe duur tekorten aan agrarische produkten zijn, ervaren dei Verenigde Staten momenteel na hun (tei) grote graanleveranties aan de Oostbloklanden. Maar hoe dan ook, de melkprocBuktie in de EEG is aan de hoge kant, en de boterproduktie Is zeker hoger dan kan worden afgezet. Grotere afzet naar landen buiten de EEG geeft slechts een geringe oplossing, omdat de prijzen op de wereldmarkt zo laag zijn dat deze export zwaar moet worden gesubsidieerd. De- zuivelindxistrie en de veehouders zullen daarom de produktie moe

Reeds lang tracht men in de EEG de melkproduktie af te remmen, o.a. door slachtpremies • voor melkvee. Met weinig succes overigens. Met name in ons land is de melkproduktie dit jaar duidelijk toegenomen. Dit kan doordat de garantieprijs voor melk nog altijd redelijk is. In ieder geval zo redelijk dat het blijkbaar loont om voor deze prijs te blijven produceren. Ook voor de industrie gelden voor sommige produkten minimumprijzen. Dit betekent dat de industrie boter en melkpoeder bij de overheid kan inleveren tegen deze minimumprijzen, indien de handelsprijs te laag wordt.

Zolang deze minimumprijs niet te laag is, zal de industrie al te gemakkelijk van

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Overscliotten Produictievermindering

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken