Bekijk het origineel

Executie in ChiK

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Executie in ChiK

2 minuten leestijd

SANTIAGO vrijdag — José Gregorio Llendo, beter bekend als „commandante pepe", die als links extremistische leider in het zuiden van Chili bijna mythische faam genoot, is door een vuurpeloton terechtgesteld, zo heeft de Chileense junta donderdag bekend gemaakt.

De ongeveer 30 jaar oude Liendo Werd woensdag terecht gesteld in Valdivia, 840 km ten zuiden van de hoofdstad Santiago, zo maakte generaal Hector Bravo Munoz, de commiandant van de vierde legerdivisie bekend.

De vierde legerdivisie is in Val-divia gelegerd. Liendo was verledeni week gevangen genomen door troepen die in het gebied patrouilleerden waar hij doorgaans opereerde.

Als „commandant pepe" leidde Liendo een groep linkse extremisten en boeren die tijdens de drie jaren van het bevrind van president Salvador Allende een groot aantal particuliere boerenbedrijven naastte. (

Onder de duiven in dit Tableau bevinden zich. exemplaren van de „capucijners", een duiveras uit vroeger eeuwen, dat geheel was uitgestorven en dat men met eindeloos geduld weer heeft weten terug te fokken. Hoewel de problematiek, die de organisatoren bij de rekonstruktie van dit schilderij ontmoetten, bijna onoplosbaar was, doordat Jan Steen zonder enige scrupules kleindieren op het schilderij afbeeldde, die in de praktijk minder broederlijk met elkaar plegen om te gaan, zal de bezoeker kunnen ervaren, dat een alleszins acceptabele oplossing gevonden is. Het resultaat mag dan ook verrassend 'worden genoemd.

Creatieve amateurs, jeugdigen amateurs, als volwassenen, krijgen op de tentoonstelling gelegenheid aan de hand van levende kleindiermodellen, hun creativiteit te botvieren. Wel wordt verwacht, dat men zelf het benodigde materiaal meebrengt. Er zijn drie categorieën: tot en met 10 jaar, 11 tot en met 18 jaar en ouderen. Voor de winnaars zijn aantrekkelijke prijzen beschikbaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Executie in ChiK

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken