Bekijk het origineel

IN DE GOUDE GAPER

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

IN DE GOUDE GAPER

2 minuten leestijd

MET TEKENINGEN VAN W. G. VAN DE HULST JR.

"'S. „Och jó", zei Bas, — „maar alle apen zijn toch eender".. „Zou je willen," zei Reijer, en fluisterde, zonder dat hij eigenlijk wist waarom hij fluisterde: „Kijk maar z'n halsband met de rode gesp. Die aap in de kar had óók een rode gesp. Weet je wel? ... O, vast, hij is het, vast!"

Ja. toen begon Bas het ook te geloven, — en 't aapje leek precie:» en *t keek ook net eender... Gek! Hoe komt die lelijke kerel nou aan dat dier? Dat is Dinge met de doedelzak, de zwerver, de bedelaar. Ze kennen hem wel, hij komt wel vaker in de stad. Zou hij 't dier gekocht hebben van de Doctoors? Kijk nou duwt die dierenbeul z'n muts in de handen van 't aapje, nu wil hij dat het dier rondgaat met die muts. Dan komen er misschien méér duiten in. Maar 't dier wil niet. Dinge wordt woest en schopt naar het dier met z'n houten been. En dat been schiet los, dan moet hij het maar beter vastgespen. dan duwt hij het louw maar gauw in de handen van de twee kleine meisjes, die nieuwsgierig vooraan staan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

IN DE GOUDE GAPER

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken