Bekijk het origineel

IN DE GOUDE GAPER

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

IN DE GOUDE GAPER

2 minuten leestijd

MET TEKENINGEN VAN W. G. VAN DE HULST IR,
,')9. Ze krijgen een kleur, ze griezelen een beetje, ze knijpen het touw stevig in hun kleine vuisten. Doet moet voor de man.. .O maar! Maar zo, 70 griezelig! Dan komt het beest opeens naar hen toelopen, maakt een sprongetje, alsof het zomaar in hun armen vliegen wil, alsof het denkt: „Twee nieuwe, kleine baasjes? Dat is goed! Daar wil ik wel bij wegkruipen!" De meisies?... O, de kleuren slaan hun uit. Er huivert een griezel langs haar rug. Ze willen, o ja ze willen het aapje wel in haar armen nemen, maar ze durven, o, neen, ze durven het toch niet. Ze dringen achteruit, bang verlegen voor het dier, dat hen zo aankijkt, ze laten het touw Jos... Maar Rever — Reyer met de aandachtige ogen en de rimpels boven zijn neus — heeft het a] begrepen, trekt, en — ja, het aapje springt tegen hem op, grijpt hem met zijn armpjes om de hals, zover dat kan, knuffelt zijn kopje weg onder Reyers oor... Dinge ziet het, Dinge die nog staat te tobben aan de riemen van zijn houten been, gromt: „Hou vast hoor! Laat 'em niet schieten, 't kreng..."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

IN DE GOUDE GAPER

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken