Bekijk het origineel

Huize „Van Oostervant

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Huize „Van Oostervant" gesloten

1 minuut leestijd

in -edgem kamer moet kunnen verblijven.

In dat kader past huize Van Oostervant niet meer. In een in 1956 versohenen gedenkboek van dr. C. B. van der Leeden kunnen we lezein dat het tehuis In 1906 gebouwd werd volgens voor die tijd zeer progressieve gedachten. Ruim veertig jaar later werd in een jaarvers'ag de wens naar voren gebracht meer aandacht te schenken aan de individuele benadering. Toen in 1956 het vijftigjarig bestaan werd gevierd, voldeed het huis geheel aan de toenmalige eisen. Geen grote slaapzalen meer met in lange rijen opgestelde bedden, geen dagverblijven die meer weg hadden van wachtkamers. De grote zitzalen waren veranderd in zitkamers voor tussen de vijf en vijftien personen. Op de slaap

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Huize „Van Oostervant

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken