Bekijk het origineel

Minister voor onze steden^^

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Minister voor onze steden^^

1 minuut leestijd

Prof. Wiggerts, hoogleraar ruimtelijke ontwerpen aan de afdeling weg- en waterbouwkunde van de TH in Delft, heeft gepleit voor een „minister van onze steden". Hij deed dit in een preadvies voor het symposium bouwbestek 2000 van het Algemeen verbond bouwbedrijf vandaag oktober in Utrecht.

Volgens prof. Wiggerts komt steeds meer de wenselijkheid tot uiting om tot coropaotere samenlevingsvormen te komen met een stedelijk karakter. De vele moeilijkheden waarmee juist de steden worden geconfronteerd zijn voor hem voldoende reden voor het aanstellen van een minister voor de steden.

In de steden vallen de grootste nieuwibouwbehoefte en de grootste renovatiebehoefte samen. De stad is door de jarenlange huurbeheersing een goedkoopte-eilartd geworden en daarmee op dit gebied een economisch vacuüm, aldus prof. Wiggerts. De nationale, bestuurlijke en ruimtelijke organisatie lijkt volgens hem weinig ingesteld op de specifieke stadsproblematiek.

Een vergroot deel van de bebouwing in de stad, vindt prof. Wiggerts, moet in drie of zes woonlagen verwezenlijkt worden, terwijl daarbij met wat fantasievollere vormen zou moeten worden geëxperimenteerd (terrass b.v.). Hij constateerde een verhoogde belangstelling naar het gesloten woonblok.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 12 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Minister voor onze steden^^

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 12 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken