Bekijk het origineel

PROF. L. J. VAN HOLK DINSDAG 80 JAAR

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

PROF. L. J. VAN HOLK DINSDAG 80 JAAR

2 minuten leestijd

Op 16 oktober a.s. hoopt prof. dr. L.J. Holk te De Bilt zijn 80ste verjaardag te vieren. Van Holk is emeritus hoogleraar in de Godgeleerdheid aan de Leidse universiteit, waar hij Encyclopedie, wijsbegeerte van de godsdienst en ethiek doceerde. Prof. Van Holk is een van de voormannen der Remonstrantse Broederschap, waarvan zijn echtgenote geruime tijd predikante is geweest.

Prof. Van Holk werd op 30 juni 1918 bevestigd als predikant te Schoonhoven, waar hij in 1922 eervol ontslag kreeg wegens zijn benoeming tot algemeen secretaris van de Vrijzinnig Christelijke Jongelingsbond. In 1923 werd hij weer predikant, eerst te Gouda, vervolgens te Utrecht. In 1931 volgde zijn hoogleraarsbenoeming in Leiden, maar in 1942 werd hij eervol uit deze functie ontslagen om weer predikant te worden. Direct na de oorlog werd hij weer tot hoogleraar benoemd, waarna hem in 1964 emeritaat werd verleend.
Prof Van Holk is herhaalde malen opgetreden als gastdocent te Chicago, waar hem in 1955 een eredoctoraat werd verleend. Hij heeft talloze bestuursfuncties vervuld in de loop der jaren, o,m. was hij vice-president van het Internationaal verbond voor vrijzinnig christendom en curator van het Remonstrantse Seminarium te Leiden. Van zijn hand zijn vele boeken verschenen, o.a. ,,Wijsgerige inleiding tot de Godsdienstwetenschap", „Levenskunst" en „Modern beleid".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PROF. L. J. VAN HOLK DINSDAG 80 JAAR

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken