Bekijk het origineel

Knotsel-Knutsel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Knotsel-Knutsel

2 minuten leestijd

Het werken met herfstprodukten DEEL 2!! Dag allemaal, hoe is het de vorige keer gegaan? Hebben jullie wat herfstprodukten kunnen vinden? Vast wel hè? Is de ketting of centuur ook al at? Ik heb van verschillende kinderen heel leuke gezien!!! Wat gaan w? deze week doen? Figuurtjes maken. WAT HEBBEN WE NODIG: Het handboortje van de vorige keer; wat eikels, kastanjes, dopjes; verschillende dunne, rechte en kromme takjes; enkele veertjes; een mesje en een schaar met wat lapjes; en een goede lijmsoort; een stukje board of stevig karton (deksel v.e. schoenendoos bv.). HOE GAAN WE AAN HET WERK?

Je maakt een plan, 't kan met twee of drie kinderen of meer. Je gaat verschillende figuurtjes maken. Een vader, moeder en wat kinderen. Bij deze fig'uurtjes wonen vast ook dieren, honden, katten, een varken of een koe misschien. Van luciferdoosjes kun je een huisje of een schuur voor ze maken, maar als je ze buiten laat lopen is ook leuk. Je hebt eikels en/of kastanjes nodig voor hoofden en koppen en buiken. De kleine stukjes gebruik je voor oren, benen en poten, staarten, dat mag je zelf allemaal bedenken. Op de werktekening zie je wat voorbeelden, maar die hoef je niet na te maken natuurlijk. Dat is alleen om je een beetje op weg te helpen. De stokjes moet je in geboorde gaatjes steken. Doe er wel eerst een drupje lijm in, dan weet je zeker, dat het bUjft zitten. Je mag ook rare dieren, gedrochten, die niet echt bestaan, maken. Speel maar fijn met je herfstprodukten. Ik ben erg benieuwd, wat het allemaal voor griezeligs gaat worden. Tot de volgende keer!!!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Knotsel-Knutsel

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken