Bekijk het origineel

Muziekhandel Verhoog in nieuw pand

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Muziekhandel Verhoog in nieuw pand

2 minuten leestijd

Vandaag heeft Verhoog's orgel- en pianohandel zijn nieuwe zaak op de hoek van Korenstraat en Nieuwstraat te Apeldoorn officieel geopend voor het publiek, nadat gistermiddag een druk bezochte receptie was gehouden.

Het Apeldoornse filiaal van de bekende Nijkerkse orgelhandel bestaat reeds sedert 1939 en was in een oud pand op deze'lfde plaats ondergebracht. De plannen om de zaak fors uit te breiden hebben nu gestalte gekregen in de nieuwbouw, .waarmede de Apeldoornse vestiging een oppervlakte van 260 m2 beslaat.

Nam in de oude „rauziekhal" de verkoop van grammofoonplaten en bladmuziek de belangrijkste plaats in, thans treft men in ruime en fraai ingerichte toonzalen, zowel boven als beneden in de kelder, een groot assortiment harmoniums, piano's, vleugels, spinetten en elektronische orgels van diverse merken aan. Daarnaast heeft de afdeling grammofoonplaten en bladmuziek een uitbreiding ondergaan, zodat er nu een keuze valt te doen uit 6000-7000 grammofoonplaten, waaronder de klassieke muziek nog altijd de belangrijkste plaats inneemt.

Verhoog's piano-orgel-, grammofoonplaten- en bladmuziekhandel bestaat reeds vanaf 1919, toen grootvader Verhoog een winkel opende in Nijkerk, waar thans de heer J. Verhoog (71) het bedrijf leidt, geassisteerd door zijn zoon H. Verhoog (42), die een piano-technische opleiding in Nederland én in Zuid-Afrika heeft gehad. Zijn broer, de heer J. Verhoog (31), bezit vooral grote vakkennis op het gebied van elektronische orgels.

Het filiaal in Apeldoorn wordt sedert jaren geleid door een dochter, mevrouw H. Kelfkens-Verhoog (40), wier echtgenoot tevens In het bedrijf is opgenomen als technisch specialist voor installatie en reparatie van elektronische orgels.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Muziekhandel Verhoog in nieuw pand

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken