Bekijk het origineel

Iraakse minister op bezoek in Moskou

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Iraakse minister op bezoek in Moskou

2 minuten leestijd

De Iraakse minister van buitenlandse zaken, Murthada Said Abdul Baki, heeft een bezoek gebracht aan de Sovjet-Unie „voor overleg in het kader van het Russisch-Iraakse verdrag voor vriendschap en samenwerking", zo heeft het Russische persbureau Tass vrijdag bekend gemaakt.

Tass zei dat de minister werd ontvangen door president Podgorny, maar meldde geen bijzonderheden over de besprekingen.

Het Russische persbureau verklaarde niet wanneer de Iraakse minister in Moskou was aangekomen, maar gaf wel té kennen dat hij inmiddels reeds' is vertrokken. Ii-ak heeft zijn luchtmacht Ingezet in de strijd tegen Israël en bovendien een grote troepenmacht gestuurd naar het front in de hoogten van Golan.

Tass maakte verder bekend dat premier Aleksej N. Kosygin vrijdag in het

Am in wil geen belastintï heffen

Generaal Amin, -president van Oeganda, heeft besloten af te zien van belastingheffing van grond, waarop een Jcerk is of wordt gebouwd. Het desbetreffende besluit heeft hij thans gepubliceerd. Hij gaf als viotivering, dat het niet als passend kan worden beschouwd om van plaatsen, die aan God zijn gewijd, belasting te heffen. Kremlin overleg heeft gepleegd met de ambassadeur van de volksrepubliek Jemen, Mustafa Abdel Halek.

Het overleg „verliep in een hartelijke en vriendschappelijke atmosfeer", aldus Tass dat niet duidelijk maakte of het gesprek in verband .stond met de crisis in het Midden-Oostpn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Iraakse minister op bezoek in Moskou

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken