Bekijk het origineel

„Mijn besluit is geen bekentenis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

„Mijn besluit is geen bekentenis

AGNEW IN AFSCHEIDSREDE:

2 minuten leestijd

WASHINGTON — De afgetreden Amerikaanse vice-president Spiro Agnew verklaarde gisteravond in een afscheidsrede tot het Amerikaanse volk, dat hij nimmer verkeerd gehandeld heeft en dat hij ontslag heeft genomen in het openbaar belang.

Na eraan herinnerd te hebben, dat hij vastbesloten was zich te verdedigen tegen de tegen hem ingebrachte beschuldigingen, zei Agnew: „Na rijp beraad en langdurig gebed kwam ilc tot de slotsom, dat het openbaar belang en het belang van degenen, die voor mij het meest tellen, het best gediend zou zijn door mijn vertrek". Hoewel Agnew toegaf, dat met betrekking tot de wet zijn besluit verweer te bieden tegen de beschuldiging van belastingsfraude waarvoor .hij werd veroordeeld, gelijk stond met een schuldbekentenis, legde hij er de nadruk op, dat zijn besluit geenszins een „bekentenis" was. „Ik heb mij nimmer verrijkt door misbruik te maken van het openbaar vertrouwen", aldus de gewezen Amerikaanse vice-president.
Agnew, die zichtbaar ontroerd was, eindigde zijn toespraak met het uitspreken van zijn vertrouwen in zijn land en zijn regering. Hij dankte president Nixon voor het begrip dat Nixon getoond had tijdens zijn beproeving. Nixon zelf heeft de toespraak van Agnew niet aangehoord. Toen Agnew sprak bood Nixon in het Witte Huis een grote afscheidsreceptie aan ter ere van de voormalige Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, William Rogers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

„Mijn besluit is geen bekentenis

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken