Bekijk het origineel

„Ik heb Liddy aan een baan geholpen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

„Ik heb Liddy aan een baan geholpen"

Gerald Ford geeit toe:

2 minuten leestijd

WASHINGTON — De nieuw-benoemde vice-president van de Verenigde Staten, Gerald Ford heeft gisteren toegegeven dat hij de veroordeelde Watergate samenzweerder Gordon Liddy heeft geholpen om een betrekking Ie krijgen bij een ministerie.

Maar Ford ontkende ten stelligste een andere bewering namelijk dat hij psychiatrische behandeling had ondergaan. Hij noemde dit een categorische on

iiauwkeurigheid. Ford zei dat hij het ministerie van financiën had opgebeld, in 1967 of 1968, om Liddy aan een baan te helpen. Hij had dit gedaan op verzoek van afg»vaardigde Hamilton Fish jr. uit New York Mddy heeft later deel uitgemaakt van de zogenaamde loodgietersgroep van het Witte Huis en is veroordeeld wegens iijn aandeel in de inbraak in het hoofdkwartier van de demcc-atische partij in het Watergate gebouw.

AFGEWEZEN
Het verzoek van vijf Watergate-inbrekers, onder wie ex-CIA-agent Howard Hunt, voorlopig — tegen borgstorting - - op vrije voeten te worden gesteld, is gisteren door federaal rechter John Sirica afgewezen. De mannen moeten in de gevangenis blijven, waar ze voorlopige vonnissen ^•an maximaal vijftig jaar uitzitten. Wel heeft Sirica bepaald dat op 5 november een hoorzitting zal worden gehouden, waarop zal worden overwogen of de vijf mannen toegestaan /.al worden hun bekentenis van schuld in te trekken. Krijgen ze din toestemming, dan zal Sirica voorlopige vrijlating toestaan. De afwijzing van vrijlating tegen borgstelling nu motiveerde de rechter met >!rop te wijzen dat het vijftal „bewust !n vrijwillig" schuld had bekend. Vier van de vijf mannen werden op 17 iuni 1972 op heterdaad betrapt in het partijgebouw van de democraten in Washington, „Watergate", waar ze afluisterapparatuur wilden aanbrengen. Hunt, een man met veel dienstjaren bij de ce itrale inlichtingendien.st, werd later gearresteerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

„Ik heb Liddy aan een baan geholpen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken