Bekijk het origineel

Afscheiding van „Rome

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Afscheiding van „Rome" door Canada als kerk erkend

1 minuut leestijd

De Canadese regering heeft de sekte der „apostelen van de onmetelijke liefde" als godsdienstig genootschap erkend. De sekte der „apostelen van de onmetelijke liefde" vormt een afscheiding van de Rooms-Katholieke Kerk.

De apostelen beschouwen paus Paulus als een ketter, omdat hij betrekkingen met de vrijmetselaarij zou onderhouden. Zij hebben een eigen kerkelijk leider, die zich paus Gregorius XVII noemt en zich beschouwt als het rechtmatige hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk.
De officiële erkenning door de regering geeft aan de sekte het recht overeenkomsten al te sluiten en kerkhoven te hebben, maar niet om eigen scholen op te richten. Stichtingsjaar van de sekte is 1952.
De stichter ervan is de vroegere R.K. priester Michel Collin in Frankrijk, die zich eveneens paus noemt en zich als Clemens XV de rechtmatige leider van de R.K. kerk acht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Afscheiding van „Rome

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken