Bekijk het origineel

Lijdelijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Lijdelijk

2 minuten leestijd

Onze rechtvaardigmaking wordt gewrocht door een dubbele daad: 1. Aan de zijde van God, de Vader, Die door een genadig vonnis de zondaar ontslaat en vrijspreekt, en hem als een rechtvaardige aanneemt. 2. Aan de zijde van God de Zoon, Die dit gestreken vonnis door Zijn voldoening verwerft, toerekent en toeeigent. De Vader gedraagt Zich als de voornamelijk verongelijkte Persoon, en heeft de opperste kracht om te vergeven; nochtans in gerechtigheid kan Hij niet ontslaan, noch een onrechtvaardig mens naar waarheid rechtvaardig rekenen, tenzij de Zoon voor hem intreedt en voldoet, om Wiens wille Hij vergeeft, gelijk de apostel uitdrukkelijk zegt in Ef.4, aan het einde. Zodat onze rechtvaardigmaking geheel is buiten onszelf, en wij ons daarin enkel lijdelijk houden.

TH. SHEPPARD.
     („Gezonde Gelovige").

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Lijdelijk

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken