Bekijk het origineel

Verzoening tussen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Verzoening tussen "geen ander Evangelie'' en Duitse Kirchentag?

2 minuten leestijd

Medewerkers van de Evangelische Alliantie in Düsseldorf hebben het voorstel gelanceerd een werkgroep in het leven te roepen ter overbrugging van de afstand die is gegroeid tussen de Evangelische Kirchentag en de Belijdenisbeweging „Geen ander Evangelie".

De Düsseldorfse kring van medewerkers van de Alliantie betreurt het dat "geen ander Evangelie" aan de verwijdering zou hebben bijgedragen door te weigeren deel te nemen aan de jongste 15e protestantse „Kirchentag", die dit jaar in juni in Düsseldorf is gehouden.
Ondanks herhaalde uitnodigingen is „geen ander Evangelie'" daar weggebleven en kon zodoende ook het eigen geluid daar niet laten horen. Terecht, aldus de kring, verwachtte de belijdenisbeweging een „onveranderd en onverkort evangelie", maar het verwijt tegen de Kirchentag het Evangelie gereduceerd te hebben tot slechts medemenselijkheid, achten
De bestaansreden van "geen ander Evangelie", voorzover die teruggaat op het nieuwe testament, zal opnieuw onderzocht en ernstig genomen moeten worden, aldus de Alliantie-kring, die anderzijds de bezwaren van de belijdenisbeweging deelt tegen wat wordt genoemd de duistere positie van de befaamde theologe dr. Dorothee Sólle als één van de inleiders op de Kirchentag, terwijl „haar woord niet de stem van het Evangelie is". De kring dringt voorts aan op een „rijk aanbod aan Schriftverkondiging" op de volgende Kirchtentag, die aldus het voornemen in 1975 gehouden zal worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Verzoening tussen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken