Bekijk het origineel

Extra aamdaeht voor fiietsverlichtiiig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Extra aamdaeht voor fiietsverlichtiiig

2 minuten leestijd

Het wordt weer steeds vroeger donker en later licht. Zorg daarom voor goed licht op de fiets. Dat is niet alleen wettelijk voorgeschreven maar is ook in het belang van uw veiligheid en die van anderen. De fietsverlichting zorgt ervoor dat de fietser kan zien in het donker, maar vooral ook dat hij door andere verkeersdeelnemers kan worden gezien. Dat laatste is misschien wel het belangrijkste, vooral op slecht of niet verlichte buitenwegen en daar waar gescheiden fietspaden ontbreken.

Goede fietsverlichting betekent een helder licht uitstralende lamp aan de voorzijde van de fiets, waarvan de lichtstraal niet horizontaal, maar iets naar beneden gericht is zodat tegenliggers niet door de uitstraling worden gehinderd. Aan de achterzijde moet de fiets voorzien zijn van een helder rood licht, geplaatst op een helder wit, zo mogelijk reflecterend spatbord. Men is verplicht een van een rijkskeurmerk voorzien achterlicht te gebruiken. Ook reflecterende pedalen hoewel nog niet wettelijk voorgeschreven, bewijzen juist in deze tijd goede dienst en verdienen aanbeveling.

Doe de fietsverlichting tijdig aan en gebruik de verlichting ook bij mist, üware regen- of sneeuwval. Zorg ervoor steeds reservelampjes bij de hand te hebben en laat de verlichting juist nu door een vakman grondig nakijken. Het is in uw eigen belang. Controleer regelmatig of het achterlicht het wel doet, dat wordt zo gemakkelijk verget.en. Geef ook het verplichte wit van het achterspatbord een kwastje; dat kan geen kwaad. Wie op een onverlichte of slecht verlichte buitenweg moet rijden doet er goed aan geen donkere kleding te dragen en vooral in het donker goed rechts houden en waar fietspaden ontbreken niet met z'n tweeën naast elkaar te rijden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 22 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Extra aamdaeht voor fiietsverlichtiiig

Bekijk de hele uitgave van maandag 22 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken