Bekijk het origineel

,GEEN APELIEFDE VOOR DE VVD'

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

,GEEN APELIEFDE VOOR DE VVD'

Minister van Defensie:

2 minuten leestijd

Minister ir. H. Vredeling van Defensie is niet van plan, speciaal jegens de VVDM een soepele houding aan te nemen. „De zaken, die de VVDM aan mij voorlegt, zal ik zakelijk bekijken. Ik heb geen apenliefde voor de VVDM", aldus minister Vredeling.

De bewindsman zei wel, „zich niet happy te voelen" met het feit, dat maandag negen oud-VVDM-bestuursleden voor een maand de gevangenis zijn ingegaan als gevolg van overtredingen van regels, die onder het huidige kabinet zijn afgeschaft of gewijzigd. „Het is een erfenis van het vorige kabinet. De gevolgen moeten zij dragen onder een kabinet, dat andere regels heeft gesteld. Dat is een ongerijmdheid. Anderzijds kan men het feit niet negeren, dat de regels destijds zijn overtreden, hoe men dan ook over die regels mag denken", aldus minister Vredeling.
Hij zei voorts, te streven naar een optimaal funktioneren van de vrijheid van meningsuiting, ook binnen het Ieger. „Iedereen moet kunnen zeggen, wat hij op zijn hart heeft, of hij nu militair is of ambtenaar", aldus de minister.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

,GEEN APELIEFDE VOOR DE VVD'

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken